Anoniem (22 jaar)

"Na een traumatisch verleden met huiselijk geweld en een eindeloos traject bij diverse psychologen die voor mij niet de gewenste uitkomst boden ben ik een aantal maanden geleden gestart met mijn coaching bij Kristel. De reden om bij Kristel te starten was voor mij haar verleden met huiselijk geweld en de positiviteit die zij uitstraalde. Het moment dat Kristel mij belde voor het intake gesprek bevestigde dit alles wat ik al over haar dacht. Haar inlevingsvermogen, doorzettingsvermogen en vastberadenheid om andere mensen te helpen was gewoon vanaf het eerste gesprek al te voelen.

Bij ons eerste gesprek ging het vooral om het leren kennen van elkaar en inhoudelijk bespreken wat de reden is waarom ik aan de coaching ben begonnen. Aan het einde van deze eerste sessie kreeg ik een lijst met doelen die wij zouden proberen te behalen. Denk aan onzekerheden, communicatie problemen, blokkades en het verleden. Deze doelen zijn wij sessie per sessie gaan behandelen. De sessies gaven inzichten waar ik zonder Kristel nooit bij stil had gestaan. Je leert het negatieve naar het positieve ombuigen en te leven in het hier en nu.

Het verleden is geweest, die persoon was je toen en hoeft je niet te definiëren als de persoon die je nu bent. Dat is iets wat ik nu zeker heb geleerd! Het mooie aan deze gesprekken vind ik het feit dat Kristel niet alleen jou leert kennen maar, jij ook haar. Als een slachtoffer van huiselijk geweld voel je je alleen en onbegrepen. Als je dan met iemand praat die zich in alles wat je zegt kan vinden, niets gek vind, vaak aangeeft zich in je te herkennen en soms ook iets uit haar persoonlijke ervaring vertelt geeft dit verlichting, een gevoel dat je begrepen wordt en haalt de druk bij zware onderwerpen weg, omdat je weet dat je niets hoeft uit te leggen wat je zegt want... zij begrijpt het.

Kristel heeft mij verder geholpen dan een ander ooit heeft gedaan. Bij elke sessie leer ik wat over mijzelf en hoe ik met dingen kan omgaan. Ook krijg je na afloop van elke sessie een PDF bestand opgestuurd met huiswerk en punten die zijn besproken. De vooruitgang die je maakt wordt er ook ingezet. Ik krijg het gevoel dat zij in mij gelooft als ik haar woorden terug lees.

Nu een aantal maanden later hebben we al bijna alle opgestelde doelen behaald en bemerk ik dat ik veel positiever door het leven ga als eerst. We zijn er nog niet maar dankzij deze sessies merk ik aan alles vooruitgang. Daar zal ik voor altijd dankbaar voor zijn."